2015. február 16., hétfő

Kakaós, nutellás, tejszínhabos torta

Ez a süti úgy volt, hogy az immáron 2 hónapja bátynak előlépett nagyfiú választott egy tortát a Nők Lapja Konyhából, amit közösen csináltunk meg. Az eredeti recept málnalekvárral és tejszínhabbal volt megtöltve, de hát mindent lehet fokozni és nálam a nutella-málnalekvár harcból nem kétséges, hogy ki kerül ki győztesen.
A torta ferde lett, mert nem ügyeltem arra, hogy szépen elkenjem rajta a habot, ez ilyen rusztikusan ezer kalóriásan is nagyon finom. És igazán gyorsan kész.



Hozzávalók:
Az alap
4 egész tojás
250 gramm cukor
250 gramm olvasztott vaj
50 gramm tej
2 teáskanál sütőpor
3 evőkanál kakaópor (nem instant!)
200 gramm liszt

A töltelék
fél üveg Nutella (málnalekvár)
400 gramm habtejszín 
3 csomag vaníliás cukor
2 csomag habfixáló

A tojást a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, majd a tejet és a sütőporos lisztet, végül a kakaót.
24 cm-es tortaformába öntjük és 160 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük (tűpróba!).

Ha kihűlt, kettévágjuk, rákenjük a mogyorókrémet, majd a felvert tejszínhabot és rátesszük a tetejét. Kész is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése