2013. május 1., szerda

Szendvicskrémek

Vajon ez a posztom hová tűnt? Egyik éjjel megírtam, időzítettem, és azóta hűlt helye...a múlt hétvégére készültek ezek a kis szendvicsek, a hőségben nem akartam a lakást főzéssel melegíteni, a vendégeknek így is ízlett, ahogy elnéztem.




Kolbászkrém

Hozzávalók:
1 szál kolbász (kb. 15 dekás)
100 gramm vaj
1 csokor zöldhagyma
1 teáskanál magos mustár
1-2 evőkanál majonéz/tejföl
1 főtt tojás
só, bors

A hozzávalókat késes aprítóban egyneműsítjük, jól behűtjük. Tálalás előtt fél órával érdemes kivenni, hogy kenhető legyen.


Tojáskrém

Hozzávalók:
100 gramm vaj
negyed póréhagyma
1 teáskanál magos mustár
2 evőkanál majonéz
3 főtt tojás
só 

A vajat, a mustárt, majonézt, és az apróra vágott hagymát jól elkeverjük, megsózzuk, majd belereszeljük a tojást, jól behűtjük. Tálalás előtt fél órával érdemes kivenni, hogy kenhető legyen. 

Tonhalkrém
 
Hozzávalók:
 100 gramm krémsajt
1 lilahagyma póréhagyma
2 evőkanál majonéz
1 tonhalkonzerv
só, bors

A hagymát apróra vágjuk, a többi hozzávalóval jól kikeverjük, fűszerezzük, majd jól behűtjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése