2013. április 13., szombat

Tavaszi húsos palacsinta- medvehagymával és tejszínes sajtszósszal

Csütörtök-pénteken általában bevásárolok a hétvégére, hogy kihagyjam a tömeget. Ehhez képest péntek éjszaka még ötletem sem volt, hogy mit főzzek szombatra. A fél hármas bébietetés közben megvilágosodtam. Minden volt hozzá, és amíg főtt a húsleves, sok-sok játék közt, több részletben meg is csináltam. Ez olyan jó lett, hogy gyakran fogom csinálni.




Hozzávalók:
(10 darabhoz)
10 darab palacsinta
fél csirkemell
egy fej hagyma
100 gramm füstölt krémsajt
100 gramm tejszín
100 gramm reszelt sajt
15-20 levél medvehagyma
só, fehérbors
vaj, olívaolaj

A vaj és némi olívaolaj keverékén a nagyon vékonyra vágott hagymát puhára párolom, majd kissé megpirítom. Hozzáadom az iciripicire vágott csirkemellcsíkokat, sózom, borsozom, majd puhára sütöm, végül kissé ezt is megpirítom. Jöhet bele a krémsajt, a tejszín, végül a reszelt sajt. Jó sűrűre beforralom. Amikor kész, elzárom a gázt és az apróra vágott medvehagymát is belekeverem.
Két evőkanál tölteléket elkenek egy palacsintán, feltekerem és tálalom.

A hagyma zöldhagymára is cserélhető, télen fokhagymával dobnám fel és póréval.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése