2013. március 20., szerda

Karamellás - almás tejberizsdesszert

Egy nagyon szuper és végtelenül egyszerű pohárdesszert a tegnapi vacsorából. Ennél rosszabbat soha se kapjunk!





Hozzávalók:

tejberizs

15 dkg kristálycukor
10 dkg vaj
2 dl tejszín
3 alma

A cukrot alacsony lángon megolvasztjuk, majd beletesszük a puha vajat és a tejszínt, valamint a mini kockákra vágott almát. Ekkor a cukor össze fog ugrani. Addig főzzük, amíg a cukor ismét teljesen felolvad, majd a krém kellően sűrű lesz (ahogy hűl, még sűrűbb lesz).

A tejberizsbe most egy kis doboz Philadelphia sajtot kevertem, de felvert tejszínnel, vagy cukor nélkül főzött vaníliapudinggal is lehet lazítani.

A pohár aljára tejberizst tettem, rá az almás karamellt, majd ismételtem. Nagyon-nagyon finom! Aki akaratgyenge az evésben, ne kezdjen bele.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése