2013. március 27., szerda

Juhtúrós sztrapacska

A nagyon gyorsan elkészülő ebédek egyike. Ha van aprítógépünk :-)






Hozzávalók:

5 db krumpli
liszt
fokhagyma
só, bors
tojás

juhtúró
tejföl

lilahagyma/snidling

bacon/füstölt szalonna

Egy nagy fazékban sós vizet forralunk.

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és az aprítógépbe dobáljuk a fokhagymával, sóval és borssal együtt, majd némi víz hozzáadásával egyneműre vágatjuk. Ha nincs ilyenünk, sajnos le kell reszelni, de akkor oda a villámebéd címnek.

Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és annyi vizet, hogy fakanállal elkeverve könnyen kavarható, nokedli állagú tésztát kapjunk. A liszt kb. annyi, mint a krumpli.

A felfőtt vízbe beleszaggatjuk, pár percig főzzük, majd lereszeljük.

Közben a szalonna zsírját kiolvasztjuk, és a szalonnakockákat kiszedjük a serpenyőből. Beletesszük a juhtúrót, némi tejfölt és egyneművé főzzük, majd belekeverjük a kifőtt tésztát.

Forrón tálaljuk, tejföllel, a szalonnakockákkal és snidlinggel, vagy lilahagymával. Nekem most a husi kimaradt, nem hiányzott.

2 megjegyzés: