Hozzávalók:
5 db krumpli
liszt
fokhagyma
só, bors
tojás
juhtúró
tejföl
lilahagyma/snidling
bacon/füstölt szalonna
Egy nagy fazékban sós vizet forralunk.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és az aprítógépbe dobáljuk a fokhagymával, sóval és borssal együtt, majd némi víz hozzáadásával egyneműre vágatjuk. Ha nincs ilyenünk, sajnos le kell reszelni, de akkor oda a villámebéd címnek.
Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és annyi vizet, hogy fakanállal elkeverve könnyen kavarható, nokedli állagú tésztát kapjunk. A liszt kb. annyi, mint a krumpli.
A felfőtt vízbe beleszaggatjuk, pár percig főzzük, majd lereszeljük.
Közben a szalonna zsírját kiolvasztjuk, és a szalonnakockákat kiszedjük a serpenyőből. Beletesszük a juhtúrót, némi tejfölt és egyneművé főzzük, majd belekeverjük a kifőtt tésztát.
Forrón tálaljuk, tejföllel, a szalonnakockákkal és snidlinggel, vagy lilahagymával. Nekem most a husi kimaradt, nem hiányzott.
Nyaaaami. El is felejtkeztem erről. Tiltólistas.
VálaszTörlésDe szomorú :-(
VálaszTörlés